Training SIAM Foundation

SIAM Foundation training: Hoe werk ik optimaal samen met meerdere IT leveranciers?

Aanmelden of meer informatie kan door contact met ons op te nemen.

Service Integration and Management is een verzameling management best practices die toepasbaar zijn in iedere omgeving waar business diensten door meerdere service providers worden geleverd. SIAM® heeft zich ontwikkeld omdat organisaties zich meer en meer bewegen van complete uitbesteding naar één enkele leverancier naar een omgeving met meerdere dienstverleners. SIAM is ontstaan vanuit de integratie uitdagingen die behoren bij deze vormen van multi-sourcing. Het zorgt ervoor dat jouw klantorganisatie maximale waarde krijgt van haar service providers.

Doelgroep

Deze training richt zich op professionals die geïnteresseerd zijn in de best practices op het gebied van Service Integration and Management en/of deze methodologie in een organisatie willen invoeren. En met name professionals die reeds bekend zijn met IT Service Management processen. Daarnaast is deze certificering bedoeld voor service providers die Service Integration and Management willen aanbieden en leveren.

Resultaat

Na afloop van deze training bent je in staat om:

 • De basisbegrippen en concepten van SIAM uitleggen.
 • De verschillende SIAM structuren voor de service integrator laag beschrijven.
 • De fasen van de SIAM implementation roadmap benoemen en de belangrijkste doelen en activiteiten van iedere fase toelichten.
 • De verschillende SIAM rollen en hun verantwoordelijkheden benoemen.
 • De verschillende practices van SIAM uitleggen.
 • De doelen en overwegingen van de belangrijkste processen in een SIAM ecosysteem begrijpen.
 • De belangrijkste uitdagingen, hun geassocieerde risico’s en mogelijke mitigerende maatregelen in een SIAM ecosysteem begrijpen.
 • De toegevoegde waarde van andere best practices voor SIAM uitleggen.

Werkwijze

De training kenmerkt zich door een interactieve aanpak, waarbij theorie, discussie, praktijk cases, opdrachten en examenvragen elkaar afwisselen. Alle deelnemers worden aangemoedigd om actief deel te nemen aan de praktische sessies om zo veel mogelijk uit de training te halen. Hierdoor bereiden de cursisten zich optimaal voor op het officiële SIAM Foundation examen én kunnen ze de opgedane kennis direct in de praktijk toepassen.

Voorkennis

Er zijn geen eisen aan de vooropleiding. Enige ervaring met Service Management en IT Outsourcing is gewenst. De training wordt gegeven op HBO werk- en denkniveau.

Materiaal

Deelnemers ontvangen de presentaties, praktijkopdrachten, oefeningen, voorbeeldexamen en een verklarende woordenlijst. Tevens ontvangen de cursisten als verplicht studiemateriaal: SIAM Body of Knowledge (Engelse versie).

Duur

De opleiding bestaat uit 2 trainingsdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Het examen wordt separaat ingepland.

Examen

De training bereidt je voor op het officiële examen SIAM Foundation van EXIN International. Het examen is met gesloten boek en bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Minimaal heeft u 26 correcte antwoorden (65%) nodig om te slagen. Het examen duurt 60 minuten en kan op papier en online afgenomen worden. Het examen is in de Engelse taal.

Certificering

Na een succesvol afgelegd examen ontvangt je van EXIN het SIAM Foundation certificaat.
De training wordt gegeven en geëxamineerd door een door EXIN geaccrediteerde trainer.

Vorm

Deze training is in de volgende varianten te volgen:

 • In-company
  Maatwerk geeft de mogelijkheid om een aangepast trainingsprogramma te ontwerpen dat maximaal aansluit bij de wensen van jouw organisatie. Voor een in-company training spreken we in een uitgebreid intakegesprek af hoe wij je de best mogelijke resultaten kunnen leveren

Kosten

De kosten van de training zijn inclusief examen en cursusmateriaal.

 • In-company: o.b.v offerte

Locatie

De training vindt plaats bij u op locatie of online (MS Teams).

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden of meer informatie kan door contact met ons op te nemen.